STERVEN EN ROUW

Sterven En Rouwverwerking

Verlies en rouw vormen een natuurlijk onderdeel van ieders leven. Voor de nabestaanden betekent dat meestal een (intens) rouwproces.

Maar behalve het verlies van een dierbare kan het ook gaan om verlies van je werk, bezit, gezondheid of relatie.

Momenteel zijn sterven, rouw en uitvaart nog actueler dan ooit. Door de toenemende economische crisis komen steeds meer mensen in de problemen. Het aantal ondernemers dat suïcide pleegt neemt helaas nog altijd toe.

Voeg daar de vele aardbevingen, overstromingen, terreuraanslagen en rampen zoals de MH17 aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een collectief probleem. Dat vraagt om een adequate oplossing. Helaas is er totnogtoe in Nederland een hiaat aan de juiste begeleiding van rouwenden.

Cognitief- Ervaringsgericht

Afhankelijk van wat nodig is, zal in het ene geval cognitieve coaching en in het andere geval een meer ervaringsgerichte, emotionele therapie – of een combinatie van beiden – de voorkeur hebben. Welke coach of therapeut het beste zal helpen is maatwerk en telkens anders.

Een persoonlijke, op maat gesneden coaching betekent de ene keer vooral praten, de andere keer meer zwijgen en de pijn doorvoelen.

Ik ben gespecialiseerd in het opruimen van trauma’s, pijnpunten en emotionele blokkades. Indien nodig verwijs ik door naar collega’s, met andere specialisaties!