Overwin Angst, Depressie En Burn Out

                                                                         Leer hoe je ZORGELOOS kunt leven!

Concentratiestoornissen

Concentratiestoornissen komen veel voor. Gemiddeld heeft 5% van de kinderen, 1-2% van de adolescenten en 1% van de volwassenen te kampen met concentratiestoornissen. Waarschijnlijk zijn deze percentages te laag, omdat concentratiestoornissen niet altijd, of onvoldoende, worden onderkend.


Wat zijn concentratiestoornissen?

Concentratie betekent samentrekking van de aandacht op één punt. Aandacht betekent oplettendheid, opmerkzaamheid en belangstelling. Bij concentratiestoornissen zijn er problemen met het richten van de aandacht. De aandacht wisselt dan van diffuus tot geconcentreerd. Iedereen heeft wel eens concentratiestoornissen. Wanneer de concentratie het echter voortdurend laat afweten en werk en privé bemoeilijkt, zijn er concentratiestoornissen.  Concentratiestoornissen behoren tot de meest opvallende symptomen van ADHD en ADD.

Wat zijn de oorzaken van concentratiestoornissen?

De oorzaken van concentratiestoornissen kunnen sterk uiteenlopen. De meest voorkomende oorzaken van concentratiestoornissen zijn:

• Overmatig,onnodig en/of langdurig medicijngebruik

• Drugsverslaving, bijvoorbeeld alcoholisme

• Hersenbeschadiging (genetisch of later verworven, bijvoorbeeld door trauma)

• Visusstoornissen (stoornissen in het zien)

• ADHD en ADD

• ME (zie Chronisch Vermoeidheidssyndroom)

• Overspannenheid

• Oververmoeidheid


Concentratiestoornissen kunnen dus uiteenlopende achtergronden hebben. Wie moe is na zware inspanning, kan last krijgen van concentratiestoornissen. Dit soort tijdelijke concentratiestoornissen gaat meestal vanzelf over. Ook bij depressiviteit, met name manische depressiviteit, komen concentratiestoornissen veel voor.


Hoe kunnen we concentratiestoornissen voorkomen?


Om concentratiestoornissen te voorkomen moeten we eerst de oorzaken weten. Is de oorzaak oververmoeidheid, dan moeten we rust nemen. Is de oorzaak van onze concentratiestoornissen overspannenheid, dan moeten we ontspanning nemen. Zijn onze concentratiestoornisssen veroorzaakt door alcohol of drugs, dan dienen we eerst af te kicken. Concentratiestoornissen door visusstoornissen, dat zijn stoornissen in het zien, vereisen een (andere) bril of een eventuele oogoperatie. De bij ME horende concentratiestoornissen kunnen verdwijnen zodra de ME genezen is. Ook het afbouwen en stoppen van medicijngebruik kan concentratiestoornissen oplossen. Ontspanningstechnieken zoals hypnose, yoga en met name de Helende Reis, kunnen ons van concentratiestoornissen bevrijden. Helende Reizen kunnen de diepere oorzaken van concentratiestoornissen oplossen.

Concentratiestoornissen en voeding

Let vooral ook op de voeding bij concentratiestoornisssen. Eet dagelijks verse groenten en vers fruit. Krijg je onvoldoende mineralen en voedingsstoffen via de voeding, neem dan een uitgekiend multivitaminepreparaat als aanvulling op het dagelijkse voedingspatroon.


Concentratiestoornissen en de Helende Reis

Concentratiestoornissen kunnen optreden bij diverse ziektebeelden, zoals ADHD en ADD, depressiviteit en somberheid, Chronische Vermoeidheid (CVS) en cerebrale aandoeningen, bijvoorbeeld CVA. De Helende Reis is een uiterst effectieve therapie om verstoringen en ziektebeelden, waarbij concentratiestoornissen kunnen ontstaan, relatief snel en meestal duurzaam op te lossen

Bel gerust vrijblijvend voor meer informatie: 0522-261 285.