Overwin Angst, Depressie En Burn Out

                                                               Leer hoe je ONTSPANNEN kunt leven!

Wat is de Helende Reis?

Je leven is een reis, van je geboorte tot aan je dood. Het gaat erom dat je je levensreis zo gezond en gelukkig mogelijk aflegt. Het is mijn missie je daarbij te helpen.


De Helende Reis is één van de krachtigste tools die ik daarvoor kan inzetten. Het is een bijzonder krachtige manier om een breed scala van mentale, emotionele en fysieke blokkades op te ruimen, zoals faalangst, pijn of verdriet.


Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van angsten, depressies en burn out.


In de praktijk komt het erop neer dat we samen moeiteloos, zittend op een stoel, steeds dieper ontspannen. Het is niet zweverig, het is ook geen hypnose of regressie en je komt niet in een trance. Wel vindt er een allesomvattend genezingsproces plaats en raken de cellen bevrijd van hun negatieve ballast.


Deze bevrijding voelt als een geweldige opluchting! Nogmaals, het gaat helemaal vanzelf en je hoeft er niets voor te kunnen of te doen. Het werkt in principe bij iedereen.

Ik hanteer de richtlijnen van het RIVM

Voor wie is de Helende Reis geschikt?

De Helende Reis is een prachtig instrument om vele verstoringen, ziekten, klachten en innerlijke conflicten radicaal en in een relatief kort tijdsbestek op te lossen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:


• rouwverwerking,

• verwerkingsproblemen na scheiding en verlies van dierbaren,

• chronische angsten,

• ‘burn out’

• depressies en verdriet,

• overspannenheid,

• leer- en concentratiestoornissen,

• relatieproblemen,

• emotionele en/of seksuele remmingen,

• langdurige pijnklachten,

• ‘M.E.’ en vele andere ziekten.


De Helende Reis is ook buitengewoon geschikt voor kinderen en volwassenen met gedragsstoornissen en opvoedkundige problemen. En verder voor iedereen die meer plezier en vreugde wil ervaren in het leven!

Journey therapeut


De Nederlandse Vereniging van Journey Practioners (NVJP) is de vereniging in Nederland, waar alleen door Brandon Bays opgeleide therapeuten zich kunnen aansluiten. In Amerika noemt men de Helende Reis: “The Journey”.

Mogelijkheden van de helende reis

Binnen de Helende Reis is er de mogelijkheid om gericht aan de slag te gaan met een specifiek onderwerp, thema of probleem.
Lees meer

Wie is Brandon Bays


Brandon Bays werd op een ochtend in 1992 wakker en kon het niet langer ontkennen. Haar buik werd steeds dikker. Tijdens het medisch onderzoek werd een kwaadaardige tumor ontdekt in haar uterus.


Hoe lang duurt een Helende Reis?

Een Helende Reis duurt doorgaans 2 tot 4 uur. Het is een afgerond geheel dat geen vaste tijdsduur heeft.

De verschillende mogelijkheden met de Helende Reis

Binnen de Helende Reis is er de mogelijkheid om gericht aan de slag te gaan met een specifiek onderwerp, thema of probleem. Afhankelijk van wat nodig is, onderscheiden we verschillende reizen, zoals:

De emotionele reis

Met de emotionele reis gaan we door allerlei emotionele lagen heen, één voor één. Uiteindelijk komen we bij de diepste kern, de ware bron (het Hoger Zelf). Centraal staat het uiten van negatieve emoties en het vergeven van de mensen door wie deze negatieve emoties in de cellen zijn opgeslagen. We raken bevrijd van deze emotionele blokkades, waardoor ook de daaruit voortvloeiende fysieke en mentale symptomen (klachten, stoornissen en problemen) meestal vrij snel vanzelf genezen.

De fysieke reis

In de fysieke reis vormen lichamelijke klachten het uitgangspunt. We starten vanaf de plekken waar fysieke problemen worden ervaren en gaan onderzoeken welke specifieke emoties hiermee samenhangen. Vervolgens kijken we welke herinneringen er aan deze emoties ten grondslag liggen. Deze worden getransformeerd of omgevormd, zodat de negatieve, ziekmakende lading die hieraan gekoppeld is, verdwijnt of positief verandert. Ook in deze reis staat het uiten en vergeven van (negatieve, belemmerende) emoties centraal.

De designer reis

De designer reis is een reis die, op een creatieve, geïnspireerde wijze, verschillende soorten reizen met elkaar combineert. Voor wie onduidelijke, verschillende, paradoxale of tegenstrijdige klachten of problemen heeft, is dit een hele goede ingang. Op deze manier komen we vanzelf, als het ware spelenderwijs, terecht bij de dingen die momenteel het belangrijkste zijn om als eerste te worden opgelost. Ook bij deze reis vormt het duurzaam oplossen van (diepliggende) emotionele blokkades, door het uitspreken en uiten van de ‘ruwe emotie’ en het vergeven van de betrokkenen, een essentieel onderdeel.

De reis naar je levensdoel

Zijn er vragen als: “Waarom ben ik hier op aarde?”, of “Wat doe ik hier?”, dan is wellicht de levensdoel reis heel geschikt om meer Inzicht te krijgen. De antwoorden liggen ergens in de cellen van het lichaam, dat is in het bewustzijn, opgeslagen. Met deze reis gaan we daarmee aan de slag. We raken verlost van belemmerende en beperkende overtuigingen over onszelf en anderen. De levensdoel reis is een diepgaande, moeiteloze manier om onze ware roeping te ontdekken en te realiseren.

De kinderreis

Kinderen zijn nu eenmaal geen volwassenen. Ze zijn meer vlinderachtig in hun voelen, denken en doen. De therapeut reist hier, als het ware als een meevliegende vlinder, mee met het kind. Wat er komt wordt op speelse wijze begeleid en behandelt, met als uitgangspunt de behoefte en draagkracht van het kind. De kinderreis is als het kind zelf: speels, creatief en verrassend. De therapeut blijft in deze reis zowel flexibel en licht, als doelgericht en inzichtelijk. Kinderreizen gaan doorgaans sneller en gemakkelijker dan reizen met volwassenen. Bij volwassenen moet er meestal dieper “gegraven” worden om blokkades blijvend op te ruimen.

Bel gerust vrijblijvend voor meer informatie: 0522-261 285.