BURN OUT - VERHALEN UIT DE PRAKTIJK
22 maart 2017 
in Blog

BURN OUT - VERHALEN UIT DE PRAKTIJK

De laatste jaren is extreme vermoeidheid of burn out sterk in opkomst. Het is een echte welvaartsziekte, die het gevolg is van langdurig aanhoudende stress. De volgende casus van Simon is daarvan een illustratie.

“Mijn God, wat ben ik moe”, verzuchtte hij meteen na binnenkomst. Hij vertelde me dat hij 3 jaar terug met zijn werk moest stoppen vanwege een ernstige burn out. Na een half jaar is hij toen weer begonnen met werken.

Na de algehele anamnese stelde ik voor om een energetische behandeling bij hem te doen. Tijdens die behandeling voelde ik in zijn aura, in gewoon Nederlands: in zijn energieveld of uitstraling, ijskoude plekken.

Dat is voor mij een aanwijzing van extreem energieverlies en extreme vermoeidheid. Ook waren zijn nek en schouders erg gespannen. Toen ik hem dat vertelde, knikte hij instemmend en voegde er aan toe dat hij veel stress voelt en op sommige dagen nog te moe is om “uit zijn bed te komen”.

“Wat valt je nog meer op?”, vroeg hij nieuwsgierig. Ik legde hem uit dat zijn levensenergie stagneerde bij de knieën. “Beweeg je wel genoeg?”, begon ik voorzichtig. “Jazeker, door mijn werk kom ik er nauwelijks aan toe om te gaan zitten. Ik sta eigenlijk de hele dag door!”, reageerde hij bijna enthousiast.

Door zijn werk als druk bezet kapper was hij natuurlijk voortdurend in beweging, dat begreep ik zelf ook wel. Maar het ging vooral om staan in één houding, waardoor hij behoorlijk veel spataders had ontwikkeld.

Mijn begeleiding was drieledig:

  1. Ik drukte hem op het hart dat hij veel vaker en veel gerichter moest bewegen: minstens 3 keer per week anderhalf uur tot zweten aan toe. Wandelen of joggen was okay.
  2. Daarnaast adviseerde ik hem om elke dag wisseldouches te nemen: eerst 10 seconden ijskoud, daarna enkele minuten warm en koud eindigen. Dit opbouwen naar 3-5 minuten koud, gevolgd door enkele minuten warm en 3-5 minuten koud afdouchen.
  3. Als derde maatregel onderging hij elke week een energetische behandeling van 30 minuten, en elke 2 weken een Helende Reis, gedurende in totaal 20 keer.

Een jaar later zat er een andere Simon in mijn praktijk. Hij maakte een opgewekte indruk, was veel fitter en energieker, sliep stukken beter en voelde zich duidelijk opgeknapt. Bovendien had hij ook bijna geen pijn meer aan zijn voeten.

Symptomen Van Burn Out

Lees ook mijn Blog over de symptomen van burn out!

WIL JIJ OOK VAN JE VERMOEIDHEID AF? Geef je dan NU op voor het GRATIS telefoongesprek van 20-30 minuten. Bel hiervoor met 0522-26 12 85 of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!  

Reactie plaatsen