LOSLATEN IS EEN KUNST!

Ik wil het in dit artikel hebben over volledig, dat betekent bewust én onbewust loslaten van negatieve gedachten en gevoelens en de immense betekenis daarvan.

Bewust LOS Laten

Bijna alle mensen die ik in mijn praktijk mag helpen, weten ergens wel dat ze hun negatieve gedachten en gevoelens moeten loslaten. Ze hebben dat vaak al geprobeerd met behulp van meditatie, psychotherapie of hypnose. Als ze bij me komen, zijn ze gepokt en gemazeld door een breed scala van (natuurlijke) geneesmethoden, (spirituele) disciplines en therapieën. Toch is het opvallend, dat ze zelden hebben geleerd om totaal los te laten. Het blijft veelal bij pogingen om hun negatieve gedachten en gevoelens bewust los te laten. Maar loslaten gebeurt niet alleen bewust. Het is vooral een onbewust en natuurlijk proces, dat vanzelf plaats vindt in een ontspannen bewustzijn.

Omdat de meeste mensen een chronische spanning met zich meedragen, komen ze niet verder dan bewuste pogingen om hun blokkades “los te laten”. En dus verandert er nagenoeg niets.

Onbewust LOS Laten

We zijn in onze stresscultuur gewend geraakt aan een bepaalde dosis spanning. Tegelijkertijd hebben we niet geleerd, hoe we die spanning weer kwijt moeten raken. Daarom zoeken we afleiding in de verkeerde richting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roken, alcohol en drugs, maar ook aan eet- of gokverslaving. Helaas helpt het allemaal niets. Het maakt, integendeel, de onbewuste stress alleen maar groter. Hoewel een verslaafde dit zelf meestal niet door heeft, juist door zijn verslaving.

HET VERHAAL VAN THEO

Theo kwam bij mij met onverwerkt verdriet. Op zestienjarige leeftijd had hij zijn vader verloren. Omdat hij als oudste zoon zijn moeder moest steunen, terwijl er te weinig ruimte was voor zijn eigen verdriet, probeerde hij zich krampachtig staande te houden. Dat lukte maar het ging ten koste van zijn natuurlijke openheid en spontaniteit. Hij werd harder en geslotener en kreeg een jaar later diabetes (suikerziekte).

Al na vier intensieve sessies in mijn praktijk raakte hij dit diepe verdriet kwijt. Sindsdien voelt hij zich stukken beter. Hij oogt nu al veel kalmer en zelfbewuster en iedereen die hem goed kent valt dat ook op!

De Gevaren Van Vasthouden

Wanneer je niet loslaat, maar blijft vasthouden aan oude pijn uit het verleden, staat je lichaam steeds meer onder spanning. Je lichaamscellen worden opgezadeld met ziekmakende stress.

Ik geef je nu vijf negatieve gevolgen van stress, door te langdurig en teveel vasthouden:

  1. Je raakt verkrampt en ontwikkelt pijnklachten.
  2. Het ondermijnt de effectiviteit van je immuunsysteem.
  3. De valkuilen van je persoonlijkheid worden uitvergroot en dat geeft meer conflicten met jezelf en met de buitenwereld.
  4. Je wordt ongelukkig en functioneert op den duur steeds slechter.
  5. Je mentale en emotionele disbalans veroorzaakt ziekte

Herken jij een of meer van de bovenstaande gevolgen bij jezelf? Of ben je gewoon nieuwsgierig geworden en wil je beter, dus effectiever leren loslaten? Mail dan je naam en telefoonnummer (+ eventueel je adresgegevens) met de code LOS naar info@ontdekjekracht.nl. Je maakt dan – door verloting – kans op een GRATIS telefonische sessie van maximaal een uur. Tot gauw!

Jacqueline verkuylen
Door

Jacqueline verkuylen

op 22 Mar 2017

Heb alle symptomen die je op noemt vijf jaar therapie gehad van emdr tot eerste lijns psygologen fysio osiopatie eigen lijk niet veel veranderd

Roeland
Door

Roeland

op 23 Mar 2017

Dat is jammer Jacqueline!

Reactie plaatsen