REUMA OF REUMATISCH? [2]

In het vorige artikel bespraken we het verschil tussen reuma en reumatische aandoeningen. We gaan het nu hebben over de echte reuma. De echte reuma is een ontsteking (in het Latijn wordt dit een ‘itis’ genoemd). Daarom is de Latijnse naam voor reuma artritis.

Het is mij in de afgelopen 30 jaar opgevallen, dat wanneer mensen hun emotionele blokkades kwijtraken, zij significant minder pijn in hun spieren en gewrichten voelen.

Elke ontsteking, dus ook reuma, voldoet aan een of meer van de volgende vijf kenmerken:

  1. rubor (roodheid)
  2. tumor (zwelling)
  3. dolor (pijn)
  4. calor (warmte)
  5. functio laesa (functieverlies)

Hoewel er nog veel wetenschappelijk onderzoek naar moet worden gedaan, is het mijn ervaring, dat reuma het meeste voorkomt bij een persoonlijkheidsstructuur met angst als basisemotie. Daarom zal het doorbreken van de vereenzelviging of identificatie met die angst in veel gevallen zeker tot een vermindering van de klachten leiden!

Wil je meer weten over reuma? Of herken je jezelf in dit verhaal? Aarzel dan niet en mail meteen naar info@ontdekjekracht.nl (vermeld daarbij in elk geval je naam en telefoonnummer) of bel gerust vrijblijvend met 0522-26 12 85 (voor meer informatie, vragen of onduidelijkheden).
Ik kijk ernaar uit om je op weg te mogen helpen. Tot gauw!
Reactie plaatsen