WAAR VIND IK INNERLIJKE RUST? [1]
20 maart 2017 
in Blog

WAAR VIND IK INNERLIJKE RUST? [1]

Misverstanden Over Aanwezig ZIJN   

Over spiritualiteit bestaan talloze misverstanden. Helaas heb ik er hiervan in mijn leven al zoveel gezien, gehoord en gelezen, dat ik er praktisch immuun voor ben geworden. Of laat ik het anders zeggen: er wordt over spiritualiteit zoveel onzin verkocht, dat ik inmiddels al heel wat gewend ben. Toch lees ik op dit gebied nog regelmatig zaken, die de spirituele plank totaal misslaan.

Er is echter één misverstand, dat qua ‘onzingehalte’ zo ongeveer de kroon spant. Dat is de wijdverbreide mythe, dat je in het nu alleen gedachteloos aanwezig kunt zijn.

Denken = Reactief

Het “gouden” argument is dan meestal het onbetwistbare gegeven, dat elke gedachte een reactie is op het voorbije verleden, dat wat (ooit) is geweest en nu dus niet meer bestaat. En omdat elke gedachte daardoor minimaal een fractie van een seconde op het heden achterloopt, zou je niet in het heden kunnen zijn, zolang je denkt.

Is Denken Dodelijk?

Het denken wordt door deze en andere spirituele leraren al gauw gedoodverfd als de “doder van het Zijn”. Volgens deze zelfverklaarde “goeroes” is het onmogelijk om tegelijkertijd te denken én in het hier en nu te Zijn… Dat is inderdaad ook vaak (of moeten we zeggen: meestal?) het geval.

Het Probleem Ben Je Zélf!

Het gaat echter om iets geheel anders. Niet het denken, niet je gedachten, of zelfs maar je gevoelens zijn het probleem. Het echte probleem ben je ZELF.   Wat bedoel ik daarmee?

Het hebben van gedachten en gevoelens hoeft per definitie niets in de weg te staan. Want elk mens denkt en voelt en gedachten en gevoelens horen onlosmakelijk bij het mens zijn. Het is daarom tot mislukking gedoemd om te proberen je gedachten uit te bannen. Als het al lukt gaat het met pijn en moeite, hooguit maar een kort ogenblik en dan ook nog verkrampt.

Gedachten uitbannen is niet de manier om in het heden aanwezig te zijn. Sterker nog: alleen al het proberen schept dualiteit (= verdeeldheid) tussen ik (als waarnemer of toeschouwer) hier (waar dat dan ook maar moge zijn….) en mijn gedachten daar (waar dat dan ook maar moge zijn….). En zoals we allemaal (nu ja de meesten onder ons) weten, staat  dualiteit haaks op ZIJN (juister gezegd: EEN ZIJN in het Hier dat altijd NU is).

IDENTIFICATIE = HET PROBLEEM

Niet het hebben van gedachten of gevoelens is het probleem. Het identificeren met je gedachten of gevoelens is het probleem. Zolang je je blijft identificeren (= vereenzelvigen, dus denken dat je dat bent) met je gedachten in het bijzonder en met je denken in het algemeen, kun je nooit aanwezig zijn in het hier en nu… Dan blijf je altijd achter de feiten aanlopen en is innerlijke bevrijding niet haalbaar.

DESIDENTIFICATIE = DE OPLOSSING

Maar zodra je de vereenzelviging met wat dan ook (of dat nu je gedachten, je gevoelens of je gedragingen zijn maakt niet uit) volledig opgeeft, kun je echt gaan leven. Sterker nog: het totale kwijtraken van de vereenzelviging met wat voor schijn-zelf dan ook, IS bevrijding.

Bevrijding Van Wát?

Bevrijding van de pijn van het verleden, dat ons in de wurggreep van het voorbije houdt. En dat is geen leven maar overleven, geen vrijheid maar beperking…  Werkelijke bevrijding is het leven in vrijheid, zonder beperkingen, zonder pijn en zonder angst.

Wil je ook weten hoe je innerlijke vrijheid bereikt? Bel dan met 0522-26 12 85 voor een intakesessie van een uur of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!  

 

 

Anoniem
Door

Anoniem

op 20 Mar 2017

Ik heb je nieuwsbrief zojuist gelezen. Ik ben een boek aan het lezen over de wet van aantrekkingskracht, dat wilt dus zeggen met deze wet dat ik me wel identificeer met mijn gedachten? Kan je duidelijk maken of het nu goed is om je eigen leven te creëren met deze wet? Ik zie vaak vernietigende beelden, maar moet ik mij daar dan gewoon niet mee identificeren? Want volgens de wet van aantrekkingskracht creëer je met beelden de realiteit en moet je dus deze beelden proberen te wissen of los te laten? Het zou veel gemakkelijker zijn om geen aandacht te geven aan die beelden in de zin van als je ze ziet dat ze geen macht over je hebben maar de wet van aantrekkingskracht projecteert ze in real-life? Vriendelijke groetjes

Roeland
Door

Roeland

op 20 Mar 2017

Dat is een goede vraag. Intelligent en effectief creëren is meer dan het bewust manipuleren van je gedachten en het is al zeker niet het identificeren met je gedachten! Hoe meer je je identificeert met je gedachten, hoe meer je je (onbewust) ook afsluit voor de ware Creatiekracht. De ware Creatiekracht is synoniem met de Wet van de Aantrekkingskracht op het hoogste niveau. Dit zogeheten Creëren voor 'gevorderden' is altijd krachtiger dan het identificeren met hetzij bepaalde gedachten, hetzij bepaalde gevoelens. Want zelfs als die gedachten en gevoelens uitgesproken positief zijn, BEN JE ZE NIET... Je bent niet je gedachten, niet je gevoelens en ook niet je lichaam met alle bijbehorende gedragingen. Wat je BENT gaat veel dieper en het is eindeloos veel ruimer en breder dan denken, voelen of doen. Waar je vandaan komt door je geboorte en weer naartoe verdwijnt door je dood - je mag dat de Bron o.i.d. noemen maar dat zijn slechts woorden - omsluit je "KERN", je ware wezen, je Essentie, of hoe je het ook maar wilt noemen. Wanneer je VANUIT je Essentie creëert en de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens gebruikt als instrument voor die zuivere Creatie, zal je je doel altijd bereiken. Tenzij het doel verkeerd gekozen is, dat wil zeggen niet vanuit je hart, maar vanuit je hoofd. Vriendelijke groetjes, Roeland

Anoniem
Door

Anoniem

op 20 Mar 2017

Dag Roeland Bedankt voor je antwoord. Dus kan ik besluiten dat ik niet bang hoef te zijn van identificatie met angstige gedachten en gevoelens die ik niet wil creëren? Dus dat je met mooie gedachten, intenties en positieve beelden makkelijker kunt creëren? Dus door te identificeren met je gedachten sluit je je af van de Bron, en dan kun je ook niet creëren... Groetjes

Roeland
Door

Roeland

op 20 Mar 2017

Graag gedaan! Je uitleg is kristalhelder dus daar hoef ik niets meer aan toe te voegen :-) Groetjes, Roeland

SAlMwyuenNZCDV
Door

SAlMwyuenNZCDV

op 10 May 2020

kdjmBpeYIN

zjxCFtMq
Door

zjxCFtMq

op 10 May 2020

DQJaEMbXT

Reactie plaatsen