RAAK BEVRIJD VAN JE ANGST! [2]
14 maart 2017 
in Blog

RAAK BEVRIJD VAN JE ANGST! [2]

 In dit artikel wil ik het met je hebben over fobieën, mijn visie daarover en mijn aanpak. Wanneer een angst dieper verankerd raakt in je systeem, wordt deze chronisch en kan deze uiteindelijk resulteren in een fobie. Het woord fobie komt van het Griekse phobos = angst of vrees.

Een traumatische ervaring (zoals een auto-ongeluk) kan door associatie een fobie veroorzaken (in ons voorbeeld een fobie voor autorijden). Ook angst voor de angst (anticipatieangst) kan tot paniekstoornissen en fobieën leiden

Volgens de DSM-IV zijn er 3 soorten fobieën:  

  1. Sociale fobie: extreme verlegenheid en onzekerheid in het sociale verkeer. Zelfs als dat alledaagse dingen zoals feestjes, vergaderingen en boodschappen betreft.
  2. Agorafobie: straatvrees, pleinvrees of ruimtevrees. Het is een buitensporige angst om je vertrouwde omgeving te verlaten.
  3. Specifieke fobie: enkelvoudige fobie, bijvoorbeeld een fobie voor dieren, zoals honden, katten of spinnen. Fobieën kunnen je leven dus flink verzieken!

EIGEN VISIE

Aanvullend op de orthodoxe geneeskunde en de DSM-IV heb ik een eigen visie op angsten en fobieën. Zoals je hebt kunnen lezen in het vorige e-zine (zie onderaan) is een bepaalde dosis angst heel gezond.

Pas wanneer de vereenzelviging (identificatie) met je angst zo overheerst, dat die angst je leven bepaalt, wordt het ziekelijk of pathologisch.

3-G METHODE

Ik heb ontdekt dat fobieën meestal veroorzaakt worden door emotionele blokkades, die negatief doorwerken op lichaam en geest. Door het opruimen van die blokkades op 3 niveaus (denken, voelen en doen), dat wil zeggen: Gedachten (G1), Gevoelens (G2) en Gedrag (G3), verdwijnt ook de betreffende fobie.

Deze door mij ontwikkelde 3G-methode is in de loop van jaren organisch geëvolueerd uit onder meer de Helende Reis.

Wordt je leven ook bepaald door een fobie? Heb je last van hyperventilatie of paniekaanvallen? Mail dan gerust met info@ontdekjekracht.nl of bel vrijblijvend 0522-26 12 85 voor een GRATIS telefoongesprek van 10 minuten of voor een intakesessie van een uur. Ik zie ernaar uit om je te mogen begeleiden bij het ervaren van meer vrijheid en rust:-) Tot gauw!

Lucienne
Door

Lucienne

op 23 Mar 2017

Er schijnen meer oorzaken te kunnen zijn voor een angststoornis . Zo heeft een bekend en zeer betrouwbaar paragnost mij verteld dat ik mijn angststoornis al meegenomen heb uit mijn vorige leven waar schijnbaar akelige dingen gebeurd zijn. Dit in combinatie met een hele akelige gebeurtenissen in de vroege jeugd maakte dat ik een angststoornis kreeg. Ik heb zelf natuurlijk geen bewijs uit een vorig leven maar wil de paragnost die een alom gerespecteerde persoon is wel geloven of open staan voor de mogelijkheid. De kunst is ,zo werd mij geadviseerd, om dan na talloze therapieen gevolgd te hebben en overigens ook erg hooggevoelignte zijn, het te accepteren en de angst niet zozeer weg te willen drukken waardoor deze juist sterker wordt maar als vriend naast je neer zetten en die op een bepaalde manier toe te spreken dat ie je de weg niet moet versperren. Toch ondanks EMDR,medicatie,gedragstherapie, NEI,reiki enz. lastig om te hebben!

Roeland
Door

Roeland

op 23 Mar 2017

Zeker heel lastig Lucienne! Het is mijn ervaring dat angst soms dieper zit dan het oppervlakkig gezien lijkt. Sommige angsten zijn verankerd op 'cellulair niveau' en er bestaan maar enkele therapieën die dat werkelijk kunnen oplossen...

Reactie plaatsen