WAAROM ANGST SUCCES BELEMMERT
23 maart 2017 
in Blog

WAAROM ANGST SUCCES BELEMMERT

Angst Voor Volmaaktheid

“Onze diepste angst is niet onze onvolmaaktheid. Wat we het meest vrezen is ons innerlijk licht, onze volmaaktheid!” Marianne Williamson

Velen zijn in deze westerse cultuur grootgebracht met de illusie, dat ze betrekkelijk weinig voorstellen. Zeker in vergelijking met de ‘groten der aarde’. We gaan ervan uit, dat zeer succesvolle en beroemde mensen iets extra’s hebben. Ze hebben een ongekend talent en een charisma wat wij per definitie moeten missen…

Negatieve boodschap

In het grotere geheel doen we er eigenlijk niet toe, ook al beweren we van wel. Natuurlijk weten we wel, dat de allesomvattende liefde het allerbelangrijkste is. Ook en met name de liefde voor onszelf. Maar in de praktijk zijn we bang om onszelf te veel te profileren. Het oer-Hollandse gezegde: “Wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, wordt zijn kop afgehakt!” is helaas nog altijd van toepassing.

Doe maar normaal

Het wordt elke dag opnieuw gezegd en we komen het overal tegen: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!”. Alsof “normaal doen” de norm van “goed” moet voorstellen. Volgens mij is eerder het tegendeel waar. Vrijwel alle ontwikkelingen die onze samenleving verder hebben gebracht, zijn gedaan door excentriekelingen of mensen die fundamenteel anders waren. In elk geval anders dan de “norm”.

Succes is ‘not done’

Middelmatigheid is zo ongeveer het enige waarin wij in onze cultuur excelleren. En dan is het niet verwonderlijk, dat we bang zijn voor succes… Want wat zullen mijn ouders en andere familieleden ervan vinden als ik multimiljonair ben? Hoor ik dan ook bij die “bobo’s” die zich hebben verrijkt over de ruggen van anderen? Krijg ik dan nog wel de goedkeuring van mijn naasten? Kan ik tegelijk rijk en integer zijn, enzovoorts?

Zolang je dit soort belemmerende overtuigingen je leven laat bepalen, is het onmogelijk om jezelf te ontwikkelen. Je blijft wie je was: dezelfde persoon met dezelfde leefomstandigheden. En er verandert niets… Eigenlijk ben je bang om onbevangen te leven.

Overwin je angst

Om succesvol te kunnen zijn, zul je uit je comfortzone moeten stappen. Dat voelt altijd en bij iedereen ongemakkelijk. Je zult je angsten moeten overwinnen en stappen gaan zetten die je van nature niet voor mogelijk hield of nooit zou durven. Je zult jezelf krachtig moeten neerzetten, als een spirituele gladiator, in de arena van je leven.

Wordt jij ook belemmerd door angst? Wil je weten hoe je je dromen waarmaakt? Koop dan mijn boek MAAK JE DROMEN WAAR.

Twijfel je nog? Maak dan gebruik van mijn SPECIALE aanbod! Mail naar info@ontdekjekracht.nl en maak kans op het GRATIS consult van 20-30 minuten. Vergeet niet je telefoonnummer en eventueel je adres te vermelden:) Tot gauw!

Reactie plaatsen