GEEFT SUCCES GELUK?

In dit artikel ga ik het hebben over geluk en succes. Mijn credo is dit: “Je bent niet gelukkig omdat je succesvol bent. Het is eerder andersom: je bent succesvol omdat je gelukkig bent!”

Maar wat ís succes en wanneer ben je succesvol?

Hierover bestaan veel misverstanden. Volgens de meeste managementgoeroes heeft succes te maken met de concrete, meetbare resultaten die je bereikt in je werk of met je team. Deze resultaten moeten dan zoveel mogelijk SMART (=  SLIM) zijn. SMART is een afkorting van Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Bij het bereiken van veel doelen is het inderdaad, letterlijk en figuurlijk, slim om SMART te werk te gaan. Maar dan moeten die doelen zich daar natuurlijk wel voor lenen!

Groei Maakt Gelukkig

Wanneer we ons bijvoorbeeld tot doel stellen om gelukkig(er) te worden, is het praktisch niet mogelijk om dit objectief te meten.

Waarom?

Omdat geluk een subjectief gevoel, ik zou willen zeggen een subjectieve, hoogst persoonlijke beleving betekent. En een subjectieve beleving voldoet niet aan objectieve meetcriteria! Als succescoach begeleid ik al meer dan 20 jaar ondernemers, op weg naar meer succes voor hun bedrijf. Een aantal van hen zijn multimiljonair en zeer succesvol in hun werk. Toch is dat nog geen garantie voor geluk.

Geluk komt voort uit een mindset die meer op groei is gericht dan op geld. Sterker nog: om je gelukkig te voelen, heb je meer aan een positieve mindset, waarmee je teleurstellingen kunt overwinnen, dan aan geld…

Hoe herken je de juiste mindset?

Een mindset die optimaal meewerkt aan het realiseren van geluk, kun je herkennen aan de volgende vier kenmerken:

  1. Grenzeloos vertrouwen in jezelf
  2. Problemen kunnen overwinnen
  3. Doorzetten en leren van fouten
  4. Enthousiast en gedreven leven

Heb jij moeite om de juiste mindset te creëren? Of bereik je de door jou gestelde doelen niet? Geef je dan NU op voor het GRATIS telefoongesprek van 20-30 minuten. Bel hiervoor met 0522-26 12 85 of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik vind het heel fijn als je op dit artikel wilt reageren, waarvoor dank:)

Reactie plaatsen