VERGISSEN = WENSELIJK :-) - 2. Fouten Geven Richting!
22 maart 2017 
in Blog

VERGISSEN = WENSELIJK :-) - 2. Fouten Geven Richting!

Er rust een groot taboe op het maken van fouten in onze Westerse cultuur. Onbewust hebben veel mensen vooroordelen over juist en onjuist, “goed” of “verkeerd” gedrag. Dit houdt een onbevangen leven tegen.

Ik geloof niet in fouten. Fouten zijn niet per definitie verkeerd! Ze zijn broodnodig! Het zijn uitgelezen mogelijkheden om te leren en te groeien.

Fouten zijn richtingaanwijzers!

Het zijn richtingaanwijzers die ons precies laten zien waar we de weg kwijt zijn, waar we een doodlopende weg inslaan of waar we onze eindbestemming niet meer kennen. Op de reis van je leven kun je “op de bonnefooi” onderweg zijn naar nergens, maar je kunt ook hyper gefocust en obsessief naar het verkeerde doel toewerken. Het is natuurlijk het mooiste wanneer je zowel je doel kent als de beste manier om dat doel te bereiken. Want dan is er sprake van een win-win situatie.

Stoot af en toe je hoofd!

Maar om dat doel te kunnen ontdekken, is het soms nodig om je hoofd te stoten. Het beste advies wat ik ooit kreeg is dit: maak zoveel mogelijk fouten en leer daar van! Dus wees niet bang om iets “verkeerd” te doen, omdat iedereen dat vroeg of laat zal doen.

Als je valt, sta dan op en loop gewoon door. Zonder teveel achterom te kijken. Vergeef jezelf je vergissingen en vergeef ook anderen hun tekortkomingen. Dat is de snelste en beste manier om je te ontwikkelen. Gedane zaken nemen geen keer.

Het leven is een reis

Het leven is een ontwikkelingsreis van de wieg naar het graf. Het is een voortdurend proces van weerstand overwinnen, groeien en verbeteren. Daaraan komt als het goed is nooit een eind. Dit artikel is een uitnodiging om onbevangen te durven leven. Zonder vooroordelen, beperkingen of belemmerende overtuigingen!

Stress En Burn Out

Wanneer je té hoge eisen stelt aan jezelf (en/of aan je omgeving) gaat dat averechts werken. Het kan leiden tot stress en burn out. Herken je bij jezelf nu al de eerste symptomen van stress of burn out? Begin er dan mee om je menselijke onvolmaaktheid te accepteren. Onvoorwaardelijk!

STEL JE OOK HOGE EISEN AAN JEZELF EN HEB JE MOEITE OM FOUTEN TE MAKEN?

Geef je dan NU op voor het GRATIS telefoongesprek van 20-30 minuten. Bel hiervoor met 0522-26 12 85 of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Alvast bedankt voor de moeite en tot gauw!  

Reactie plaatsen