VAN ZIEN NAAR ZIJN - KOM UIT JE KOP :-) [2]
21 maart 2017 
in Blog

VAN ZIEN NAAR ZIJN - KOM UIT JE KOP :-) [2]

De digitale revolutie, ontketend door de computer en het internet, heeft een enorme vlucht genomen. Iedereen kan hierdoor wereldwijd en razendsnel over de meest gevarieerde informatie beschikken.

Toch zorgt deze geweldige ontwikkeling er ook voor, dat we steeds meer in ons hoofd zijn gaan zitten en we záten al teveel in ons hoofd.

Uit het vorige artikel konden we concluderen, dat geestelijke groei begint met zelfinzicht, waarin het ‘zijn’ centraal staat. Geestelijke groei gaat met andere woorden van ZIEN (=inzicht) naar ZIJN (=integratie of toegepast inzicht).

Het is dus niet genoeg om veel over jezelf te weten.

Het gaat er vooral om wat je met deze kennis doet!

Kom Uit Je KOP!

Wie teveel bezig blijft met ‘zien’, met het proberen te begrijpen van zichzelf, loopt het gevaar teveel in het hoofd te gaan zitten. Dit probleem is tegenwoordig wijdverbreid en ik kom het veel tegen in mijn praktijk.

Ik noem nu 4 problemen die het gevolg zijn van teveel in het hoofd zitten:  

  1. niet of moeilijk kunnen loslaten van gedachten en gevoelens (zie ook het e-zine over LOSLATEN), met als gevolg verkrampingen en stress
  2. alles teveel willen beredeneren en daardoor een stuk onbevangenheid en levensvreugde kwijtraken
  3. slaapproblemen door je hoofd niet of moeilijk te kunnen leegmaken
  4. geen of te weinig ruimte ervaren voor zelfreflectie (zie ook het vorige e-zine KOM UIT JE KOP [1])

Herken jij een of meer van de bovenstaande problemen bij jezelf? Of ben je gewoon nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Mail dan je naam en telefoonnummer (+ eventueel je adresgegevens) met de Code ZIEN 2 naar info@ontdekjekracht.nl. Je maakt dan – door verloting – kans op een GRATIS telefonische sessie van maximaal een uur. Ik zie ernaar uit om je vrijblijvend verder te mogen helpen. Tot gauw!

Reactie plaatsen