NA EEN VERLIES VERLIES JE SOMS JE VREUGDE...
23 maart 2017 
in Blog

NA EEN VERLIES VERLIES JE SOMS JE VREUGDE...

Verwerk je verlies met minder moeite!

Of je een geliefd persoon nu bent kwijtgeraakt door ziekte, dood of door een plotselinge verdwijning: het doet in alle gevallen pijn. En hoe meer je van diegene hebt gehouden, hoe groter de pijn. Het kan zelfs zó veel pijn doen, dat je niet meer wilt leven. Je wilt eigenlijk dood, omdat je het verlies niet aankunt. Je hele leven draaide zozeer om de verloren persoon, dat je daar niet meer zonder denkt te kunnen. In jouw beleving kun je die persoon immers niet meer missen.

Dat denk je, maar ís dat ook zo? Zou iemand waarvan je houdt en die van jou houdt, werkelijk willen dat je levensmoe bent en eruit stapt? Nee, integendeel. Het is precies andersom: zo iemand wil alleen maar dat jij GELUKKIG bent met jezelf en met je leven.

VERWERKEN DUURT GEMIDDELD 5 JAAR

Uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 85% van de mensen die hun partner hebben verloren, pas 5 jaar later weer een gemiddeld geluksniveau heeft bereikt. In eenvoudig Nederlands wil dit zeggen dat 85% van deze mensen 5 jaar nodig heeft om de pijn van het verlies te kunnen verwerken…

Gelukkig zijn er effectieve manieren om je verdriet sneller en beter te verwerken! 

Voor een evenwichtige verwerking van je verlies helpt het, wanneer je je aandacht afwisselend op de verliesaspecten en op de herstelaspecten richt (duaal procesmodel van Stroebe en Schut).

LACHEN IS GEZOND!

Een kind dat een dierbare heeft verloren, kan het ene moment hartverscheurend huilen en het andere moment spontaan spelen en lachen. Deze normale, gezonde toestand zijn wij als volwassenen kwijt geraakt. Dat is jammer…

Wanneer je glimlacht, worden er gelukshormonen vrijgemaakt, zoals dopamine en serotonine. Deze hormonen geven je een goed gevoel, versterken je immuunsysteem en helpen je bij het verwerkingsproces. Ook het creëren van rust, ruimte en ontspanning helpt je hierbij.

En wanneer je er zelf niet of onvoldoende uitkomt, kunnen mijn therapeutische trajecten je helpen om blijvend bevrijd te raken van je pijn.

WIL JE JE VERLIES VOLLEDIG VERWERKEN?

Geef je dan NU op voor het GRATIS telefoongesprek van 20-30 minuten. Bel hiervoor met 0522-26 12 85 of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!  

Reactie plaatsen