NIET MEER DEPRESSIEF! [1]

Iedereen heeft wel eens een tegenvaller of een emotionele dip. Misschien hebben we onenigheid met onze geliefden, zijn we chronisch ziek of runnen we een onderneming en speelt de crisis ons parten.

Maar wat de reden ook mag zijn: niemand blijft constant hetzelfde.

Ups en downs

We weten het allemaal: elk leven kent hoogtepunten of ups en dieptepunten of downs. Het is niet goed om te proberen daar voor weg te vluchten. Want zonder licht is er geen duister en zonder licht en duister zijn we ziende blind. Diepte- en hoogtepunten horen nu eenmaal bij het leven als regen bij zon en dag bij nacht.

Uit cijfers van het Trimbos blijkt dat 18,7% van de volwassen Nederlandse bevolking tot 65 jaar (24,3% vrouwen en 13,1% mannen) wel eens depressief is geweest. Depressie is dus een veel voorkomende down!

Hoe herken je nu bij jezelf een depressie?

Je kunt daarvoor een zelftest doen. Je kunt ook onderzoeken, of je een of meer van de volgende symptomen bij jezelf herkent:  

  1. Gevoelens van wanhoop en zelfmoordgedachten
  2. Gevoelens van waardeloosheid, extreem zelfverwijt en ernstige schuldgevoelens
  3. Angstgevoelens en/of emotionele afvlakking
  4. Gevoelens van somberheid en/of bedroefdheid
  5. Vermoeidheid en energieverlies
  6. Slaapstoornissen
  7. Verminderde eetlust  

VISIE en MISSIE

Ik ben van mening, dat alle onderdrukte emoties op den duur tot depressiviteit kunnen leiden. Niet geuite gevoelens en emoties gaan vroeg of laat een eigen leven leiden. Ze veroorzaken op cellulair niveau verstoringen in het functioneren. Die verstoringen zijn ziekmakend, zowel fysiek als mentaal.

Daarom is het een MUST om je te leren uiten, maar zonder dat je omgeving daar last van heeft.

Het is mijn missie om mensen daarbij optimaal te begeleiden met blijvend resultaat. Ik doe dat op 3 niveaus: Gedachten (G1), Gevoelens (G2) en Gedragingen (G3).

Het is mijn ervaring dat deze holistische aanpak de beste resultaten geeft!

Voel je je down of bedroefd? Wil je weten of en in hoeverre je depressief bent? Bel dan met 0522-26 12 85 voor een intakesessie van een uur of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!  

Reactie plaatsen