PIJN IS SUGGESTIEF

CONCREET BEWIJS VOOR DE HELENDE REIS?

Ik zag pasgeleden een boeiend TV programma. Welke zender  weet ik niet meer. Het ging over een interessant psychologisch onderzoek met verstrekkende consequenties. Dat onderzoek bracht drie dingen aan het licht:

  1. dat mensen die hun emotionele of fysieke pijn tijdelijk groter laten worden, er later MINDER last van hebben (net als bij de Helende Reis). Toch zou je misschien het tegenovergestelde verwachten. Ik denk dat dit vooral met acceptatie en adaptatie te maken heeft.
  2. dat een moedervlek of huiduitslag waar je langdurig met een vergrootglas op focust, letterlijk groeit en meer problemen geeft.
  3. dat een moedervlek of huiduitslag die je in gedachten kleiner maakt, ook LETTERLIJK kleiner wordt

Deze principes zien we ook terug in de Helende Reis. Door een pijnlijke emotie niet te onderdrukken, maar juist toe te laten en soms zelfs uit te vergroten, lost deze uiteindelijk steeds meer op. Er komt meer innerlijke rust en evenwicht. Ook komt er een moment om afstand te nemen van de pijn uit het verleden. De Helende Reis leert ons dat we met ons waarnemingsperspectief een ziekte, klacht of probleem bewust kunnen beïnvloeden, dus verergeren of verbeteren. En dat is natuurlijk heel goed nieuws!

WIL JIJ OOK WETEN WAT DE HELENDE REIS VOOR JE KAN BETEKENEN? Bel dan gerust met 0522-261285 voor een GRATIS gesprek van 20-30 minuten. Ik help je graag verder! Tot gauw en met hartelijke groet:)

Reactie plaatsen