KAN KANKER GENEZEN?

In het lichaam van ieder mens zitten zowel ongezonde cellen (bijvoorbeeld kankercellen) als gezonde cellen. Bij zieke mensen overheersen de ongezonde cellen en bij gezonde mensen de gezonde cellen. De ongezonde cellen die kanker veroorzaken zijn meestal ernstiger gedegenereerd dan bijvoorbeeld de ongezonde cellen die jeuk of huiduitslag veroorzaken.

De balans tussen de gezonde en de ongezonde cellen wordt bepaald door het immuunsysteem!   Ziekte is met andere woorden een verstoord evenwicht tussen de zieke en de gezonde cellen. Bij kanker werkt het immuunsysteem chronisch onvoldoende.

Effectieve afweer geeft gezondheid

Bij een gezond mens ziet het afweersysteem van het lichaam de zieke cellen als indringers, waartegen moet worden opgetreden. Zieke cellen worden letterlijk opgegeten door microfagen, die zo een gezond evenwicht in stand houden.

Onvoldoende afweer maakt ziek

Bij een deficiënt immuunsysteem daarentegen, krijgen de ongezonde cellen de overhand. Wanneer dit pathologische proces niet wordt gestopt of minstens afgeremd door de verdedigende werking van het immuunsysteem, kan op de lange termijn kanker ontstaan.

Het effect van reguliere therapieën

Het spreekt vanzelf dat orthodoxe “therapieën”, zoals chemokuren of radioactieve bestralingen, behalve de kankercellen ook de gezonde cellen letterlijk kapot maken. Vandaar het haaruitval, culminerend in het typische kale hoofd, dat helaas ook voorkomt bij vrouwen met een voorheen weelderige haardos!

Omdat de traditionele kankertherapie het afweersysteem ondermijnt, in plaats van het te stimuleren, treedt gemiddeld 3 maanden nadat het lichaam door een radicale chemo- of radiotherapie verlost lijkt te zijn van kankercellen, helaas in veel gevallen een terugval op en komt de patiënt vaak alsnog te overlijden.

Uit het bovenstaande is de enig juiste gevolgtrekking, dat een rationele en effectieve therapie NIET alleen de kankercellen doodt, maar vooral de gezonde cellen en het immuunsysteem ondersteunt.

Wat zijn goede en gezonde alternatieven?

Aan welke therapievormen of helende methoden kunnen we dan denken? Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan bewezen ontspannings- en yogatechnieken, de Wim Hof methode (bestaande uit onder meer zuurstof verhogende ademhalingstechnieken, koud afdouchen en ijsbaden) en de methode waarmee ik zelf werk: de Helende Reis van Brandon Bays (het diepgaand en blijvend opruimen van emotionele blokkades).

Wil je meer weten over de achtergronden en mogelijke genezing van kanker? Bel dan met 0522-26 12 85 voor een intakesessie van een uur of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!

Patrick Roelofs
Door

Patrick Roelofs

op 21 Mar 2017

Afgelopen dagen waren Wim Hof en zijn methode uitgebreid in het nieuws. Alsook Wubbo Okkels en anderen die de methode (met wisselend succes) toepassen.Wat ik begreep is dat het immuunsysteem niet altijd de kankercellen herkent. In het geval van bv Wubbo Okkels is zijn immuunsysteem zeer goed, maar het immuunsysteem herkent de foute kankercellen niet.Is dit waar? Of heb ik de bel horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt?

Roeland
Door

Roeland

op 21 Mar 2017

Volgens mij beogen en bewerkstelligen zowel Wim Hof als Brandon Bays in wezen hetzelfde, namelijk het versterken van het immuunsysteem. Dat betekent dus ook dat ons immuunsysteem de kankercellen door deze twee totaal verschillende methoden sneller en beter gaat herkennen. Wanneer de kanker echter een terminaal stadium heeft bereikt, is het aftakelingsproces van de lichaamscellen soms al zover gevorderd, dat volledige genezing een stuk moeilijker en tijdrovender wordt. Maar het laatste woord is hierover nog niet gesproken en er moet nog veel (wetenschappelijk) worden onderzocht!

Reactie plaatsen