VERBETER JE RELATIE:-)

Vaak ontmoet ik mensen, die de oorzaken van hun relatieproblemen niet bij zichzelf, maar primair in hun relatie zoeken. In de meeste gevallen zien zij de ander als de hoofdoorzaak van hun problemen. Het is altijd makkelijker om de splinter in andermans oog te zien, dan de balk in je eigen oog! Toch nodig ik je uit om eens de hand in eigen boezem te steken!

Begin Bij Jezelf!

Onlangs opende een van mijn cliënten de intake als volgt: “Ik wil wel praten, maar híj niet!” Dit patroon, dat vaak voorkomt tussen man en vrouw, geeft nooit het gewenste effect. Het is beter om eerst de hand in eigen boezem te steken en de eigen blinde vlekken op te lossen, voordat je je partner beticht van waar je zelf een (belangrijk) aandeel in hebt. Al was het maar omdat je een relatie hebt! Want een goede relatie bestaat uit een gelijkwaardige interactie tussen 2 of meer mensen.

In de wiskunde is een (rechte) lijn de kortste afstand tussen twee punten A en B. Zo zou het ook moeten zijn in een relatie: de beste verbinding tussen twee personen is openhartige en liefdevolle communicatie. Geen ellenlange omwegen of doodlopende zijstraten, maar eerlijkheid en transparantie!

Daarom zijn respectvolle eerlijkheid en empathische duidelijkheid basisvoorwaarden voor een goede relatie. Ze maken je gelukkig, versterken je immuunsysteem en verbeteren je gezondheid.

WEES VOORAL EERLIJK NAAR JEZELF

’t is een cliché, maar eerlijkheid begint bij jezelf. Pas vanuit díe eerlijkheid kun je ook eerlijk zijn naar je geliefde. Ik doel hier op een respectvolle eerlijkheid. Dat is een eerlijkheid, waarbij je je partner niet kwetst met je botte directheid, maar integendeel stap voor stap meeneemt in je intiemste zielenroerselen. Zo maak je je partner deelgenoot van je eigenste leven, waardoor je relatie zich vanzelf verdiept. Moeiteloos!

Meer Weten?

Heb je vragen over je relatie of over jezelf? Geef je dan op voor een GRATIS telefoongesprek van 20-30 minuten. Bel hiervoor met 0522-26 12 85 of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw! 

Reactie plaatsen