WAAROM HEEFT RELATIETHERAPIE MEER WAARDE?
21 maart 2017 
in Blog

WAAROM HEEFT RELATIETHERAPIE MEER WAARDE?

Ik werk in mijn praktijk steeds vaker met stelletjes. Want wanneer ik maar één persoon begeleid (= monotherapie), dreigt het resultaat soms te worden afgevlakt of afgezwakt door de partner. Daarom betrek ik, als dat mogelijk is, ook de partner bij de begeleiding (= duotherapie).

Drie voordelen van duotherapie

Een volwaardige relatie is gebaseerd op wederzijdse innerlijke vrijheid. Het woord wederzijds geeft al aan waarover het gaat. Want wanneer een van beide partners met een probleem zit, heeft die ander ook een probleem.

Ik noem nu 3 voordelen van duotherapie:

  1. De erkenning van het probleem is de 1e stap naar genezing.
  2. Elk mens wil gezien worden. Wederzijds begrip speelt daarin een cruciale rol!
  3. Een probleem dat je samen hebt veroorzaakt, dien je bij voorkeur ook samen op te lossen.

Het belang van innerlijke vrijheid

In mijn therapeutische trajecten beoog ik vooral innerlijke vrijheid. Daarmee bedoel ik bevrijding van de blokkades uit je verleden. Dat is van wezenlijk belang, omdat die blokkades de balans in je zelf én in je relatie tegenhouden!

Het werkt in mijn ogen niet optimaal, om alleen met een van de beide partners aan de slag te gaan, terwijl die ander niet of nauwelijks mee verandert. Natuurlijk: als een van de partners verandert, heeft dat een helende uitwerking op de ander.

Maar wanneer in een therapie zowel jijzelf als je partner blijvende bevrijding bereiken van de valkuilen van het verleden, heeft dat een buitengewone impact. Zowel op je relatie, op je partner als op de omgeving.

Praten met een man: kan dat dan?

Driekwart van mijn cliënten zijn vrouwen. Het merendeel daarvan heeft een relatie met een man. Daarom heb ik in mijn praktijk ook veel met mannen te maken. Voor een man kan het lastig zijn om te accepteren, dat hun vrouw of vriendin door mijn begeleiding ineens “bijdehanter” of directer (lees: eerlijker en duidelijker) wordt. Zij krijgen daardoor een andere positie binnen hun relatie en dat is soms bedreigend.  Ze moeten daaraan wennen, ook al betekent die nieuwe situatie voor iedereen een vooruitgang.

Meer weten? Geef je dan op voor een VRIJBLIJVEND & GRATIS telefoongesprek van 20-30 minuten. Bel hiervoor met 0522-26 12 85 of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!

 

Ineke van Berkum-Jochemsen
Door

Ineke van Berkum-Jochemsen

op 21 Mar 2016

Goedemorgen Roeland, Wat is het bijzonder om weer de weg te mogen vinden naar de onvoorwaardelijke liefde voor mijzelf. Dankzij jouw therapie en mijn eigen vervolg hierop, mag ik nu iedere dag een stap dichter komen bij onvoorwaardelijke liefde voor mijzelf. En dat is ook niet zonder resultaat gebleven voor mijn liefdesrelatie. Richard en ik zijn al 25 jaar bij elkaar. Het is heel bijzonder hoeveel verdieping er relationeel heeft mogen komen sinds ik aan de slag ben gegaan met mijzelf onvoorwaardelijk liefhebben. Verbondenheid was er altijd al, maar onvoorwaardelijk liefhebben vanuit eigenheid ervaar ik echt als bijzonder. Jouw therapie zorgt ervoor dat je de blinde vlekken tegenkomt die je nog weerhouden om onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik de stap heb gezet om jouw therapie aan te gaan. Nu mag ik op mijn eigen manier dat ook weer gebruiken om mensen zichzelf tel laten zijn en ook op het gebied van de euro's rust te gaan ervaren. Veel succes met je mooie werk!

Henrie Berens
Door

Henrie Berens

op 21 Mar 2017

Beste Roeland, bedankt voor je eenvoudige maar erg helpende inzicht rondom boosheid als masker. Voor iedereen een nuttig inzicht lijkt mij, ik ga het zeker toepassen! Henrie

Roeland
Door

Roeland

op 21 Mar 2017

Graag gedaan Henrie. Ik wens je veel succes met het effectief toepassen van dit eenvoudige, maar lang niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend te implementeren inzicht. Als je ergens vragen over hebt of hulp kunt gebruiken hoor ik het wel van je! Roeland

Reactie plaatsen