LEVEN ZONDER STRESS

Zonder Stress Geen Leven

Stress hoort bij het leven. Het is onmogelijk om helemaal zonder stress te leven. Want deze hectische tijd waarin we nu leven brengt veel stress met zich mee. Door internet, kranten, radio en tv worden we dagelijks overspoeld met onevenredige hoeveelheden ellende. Daarom is het essentieel om onze innerlijke rust te bewaren. Juist nu!

Wat Is Stress?

Stress betekent letterlijk vertaald niets anders dan spanning of druk. En dat geeft meteen al aan waarom wij allemaal, jij en ik, elke dag met stress te maken hebben. Want een bepaalde hoeveelheid spanning is onvermijdelijk en gezond. Die spanning heb je ook nodig om iets te kunnen presteren en niet als een plumpudding in elkaar te zakken.

Stress Is Meestal Niet Cognitief
Wanneer we stress bewust, met ons verstand, dus louter cognitief willen oplossen, dan lukt dat vaak niet. Waarom niet? Omdat het begrijpen wat er aan de hand is, waar je stress vandaan komt, wat er de oorzaken van zijn enzovoort, nog niet betekent dat je er meteen vanaf bent.

Negatieve Informatie
In het celgeheugen, op een dieper en meer onbewust niveau, in het zogeheten limbische systeem, ligt negatieve informatie opgeslagen van vervelende, pijnlijke of zelfs traumatische voorvallen uit je verleden. Je werd bijvoorbeeld in je jeugd streng gestraft wanneer te laat thuis kwam en nu heb je een aversie tegen mensen die te laat komen. Of je bent overgevoelig voor kritiek omdat je te perfectionistisch bent opgevoed. Hierdoor loop je meer kans om een burn out te ontwikkelen.

Virusscanner
Deze negatieve informatie wordt door stress getriggerd en uitvergroot. Dat triggeren gebeurt niet met opzet. Het gaat vanzelf en onbewust. Je kunt dit vergelijken met software die een virus bevat. Mijn therapieën, en met name de Helende Reis, kun je vergelijken met een effectieve virusscanner.

Denk je dat iemand in je omgeving iets aan dit E-zine heeft? Stuur het gerust door.

Ik ben je er dankbaar voor :-)

Heb je vragen over dit onderwerp? Bel dan naar 0522-26 12 85 of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je naam, telefoonnummer en korte vraag. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Reactie plaatsen