Mindset Beïnvloedt Depressie :-(
20 maart 2017 
in Blog

Mindset Beïnvloedt Depressie :-(

Hoe Belangrijk Is Je Mindset?

In dit artikel zul je ontdekken, dat je mindset een cruciale rol speelt bij het omgaan met je depressiviteit. Je mindset is de manier waarop je naar jezelf en naar je ziekte kijkt. Je kunt zelfs wel stellen, dat je mindset zowel bepalend is voor de manier waarop je met die ziekte omgaat als voor de mogelijkheid om te genezen! Want als je niet gelooft dat er een verbetering mogelijk is, hoe kun je dan ooit beter worden?

Hoe Ga Je Om Met Je Depressie?
Onlangs las ik een artikel over Carol Dweck, professor in de sociale en cognitieve psychologie aan de Universiteit van Stanford. Zij kwam er na meer dan 20 jaar onderzoek achter, dat je mindset een enorme invloed heeft. Niet alleen op je succes, maar ook op het effect, dat een depressie op je kan hebben.

Welke Mindset Heb Jij?
Dweck maakt onderscheid tussen een op groei gerichte mindset en een statische mindset:

  • de statische mindset gaat ervan uit dat je talenten vastliggen en beperkt zo je ontwikkelingsmogelijkheden. Met deze mindset ga je bij een depressie al snel bij de pakken neerzitten. Omdat je gelooft in voorbestemming, neig je naar een fatalistische levenshouding en dat verergert je depressie.
  • de groeimindset gaat ervan uit, dat waar je nu bent, het vertrekpunt van een groeiproces betekent. Je kunt jezelf dus altijd ontwikkelen door toegewijde en doelgerichte inspanning. Met deze mindset geloof je in vooruitgang en zoek je actief naar oplossingen voor je problemen.

De kracht van je mindset heeft ook effect op je depressie. Want mensen gaan verschillend met hun depressie om. De een blijft de hele dag in bed liggen, leeft op junkfood, koffie, alcohol en drugs en maakt een rotzooi van zijn leven. De ander staat elke dag vroeg op, gaat hardlopen. zorgt voor een goed ontbijt en haalt zoveel mogelijk uit zijn leven.

Verander Je Mindset => Verander ALLES!
Het zal duidelijk zijn dat de groeimindset veel meer perspectief biedt om te veranderen. Dweck ontdekte dat mensen met een op groei gerichte mindset in vrijwel elke situatie doorzetten. Sterker nog: hoe depressiever ze zijn, hoe meer actie ze ondernemen om hun problemen op te lossen. Deze mensen hebben de kracht om zich stap voor stap te blijven ontwikkelen en komen daardoor verder dan de mensen met een statische mindset.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Geef je dan op voor het GRATIS groeigesprek. Stuur een mail naar info@ontdekjekracht.nl en vermeld daarbij je naam, adres, postcode, telefoonnummer en de code GS1. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Graag ontvang ik je mail.

Tot gauw en met een groeiende groet:-)
Roeland

 

Reactie plaatsen