NOOIT MEER MIGRAINE!

Als je last hebt van migraine gaat een groot deel van je leven in rook op. Niet alleen je sociale leven gaat eraan, maar ook je werk moet er onder lijden. Je verliest veel levensvreugde…

Er is een verschil tussen ‘gewone’ hoofdpijn en de ‘echte’ migraine. De gewone hoofdpijn kun je eenvoudig omschrijven als pijn in het hoofd.

Symptomen
Migraine herken je aan één of meer van de volgende symptomen:

 • eenzijdige, kloppende hoofdpijn
 • concentratieverlies
 • misselijkheid
 • lichtflitsen of troebel zicht
 • overgevoeligheid voor licht en geluiden

Impact
Migraine komt behoorlijk veel voor. Nederland alleen al telt 2 miljoen migrainepatiënten. Hierdoor lopen de totale kosten in Europa jaarlijks op tot zo’n 30 miljard euro (!).
Tijdens een migraineaanval is het praktisch onmogelijk om nog normaal te kunnen functioneren. Je kunt dan meestal alleen maar liggen en wachten tot de aanval over gaat.
Als je er last van hebt, bepaalt migraine je hele leven. Migraine heeft dus duidelijk een grote impact. Niet alleen maatschappelijk, maar ook economisch.

Genezing
Gelukkig kan, met de juiste aanpak, ook de ergste migraine genezen. Mijn aanpak is in de basis drielelig: Voeding-stressreductie-bevrijding. Ik geef je daarbij 3 tips:

 1. Pas de juiste voedingsadviezen toe
  Veel voedingmiddelen vormen een belasting voor het lichaam. Denk aan (teveel) suiker, witmeel, koffie of vlees. Maar bijvoorbeeld ook aan alcohol of drugs. Zij verzuren de cellen en brengen onnodig veel gifstoffen in het lichaam.
 2. Leer om te gaan met stress
  We hebben allemaal wel eens last van stress. Het is praktisch ondoenlijk om alle stress uit je leven te omzeilen. Ik leer je simpele technieken om beter bij te tanken en meer ruimte voor je zelf te creëren.
 3. Ruim je emotionele blokkades op
  We worden meestal geboren als een onbeschreven blad. Later komen daar allerlei frustraties en blokkades bij, waardoor we onszelf kwijtraken. In mijn praktijk gaan we je blokkades en weerstanden opruimen. Dat doen we diepgaand, in een relatief kort tijdsbestek en meestal blijvend.

Het verhaal van Hilde
Jarenlang had ik regelmatig migraine. Ik was dan minimaal een dag uitgeschakeld en moest daarna ook vaak nog een dag bijkomen. De migraine kwam altijd vanuit mijn nek en ik dacht dat het kwam door stress. Ik had niet door dat het veel dieper zat. Hier kwam ik achter tijdens de helende reizen bij Roeland. Ik kwam er achter dat ik nog veel blokkades had, waarvan ik niet wist dat ik ze had. Doordat ik deze blokkades niet had opgeruimd kwam de migraine telkens terug. Tijdens de eerste behandeling bij Roeland voelde ik alsof mijn nek uit elkaar sprong, zoveel spanningen had ik opgebouwd. Maar daarna ging het elke behandeling beter en langzaam verdween mijn migraine. We zijn nu 5 maanden verder en ik heb gewoon geen migraine meer gehad, sterker nog, ik voel geen enkele spanning meer in mijn nek of hoofd. Wat een heerlijk gevoel! Ik ben Roeland enorm dankbaar. Hilde Dolsma

Reactie plaatsen