NIET MEER DEPRESSIEF! [2]

Volgens velen is depressiviteit een ziekte of zelfs een geestesaandoening. Hoewel dat zeker het geval kan zijn, is er mijns inziens meestal iets anders aan de hand. Elk mens heeft emoties en dat zal nooit veranderen, zolang je leeft! Depressiviteit kan het beste worden omschreven als het chronisch onderdrukken van emoties! Daarbij speelt het een rol, dat in onze cultuur bepaalde emoties, zoals blijheid, worden gewaardeerd en andere, zoals woede, worden verworpen.

GEVOELENS ZIJN GOED:-)

Gevoelens of emoties zijn niet negatief of positief. Er zijn alleen emoties die komen en weer gaan en dat is alles. Wie de voortdurende stroom van zijn emoties tegenwerkt, bijvoorbeeld door ze krampachtig te proberen weg te duwen, creëert daardoor dus een fundamenteel probleem.   De stroom van gevoelens stagneert en er kan depressiviteit ontstaan…

Ik geef je nu twee manieren om depressie te voorkomen:

  1. zorgen voor meer ontspanning
  2. je emoties de vrije loop laten

2. volgt vanzelf uit 1. Het begint met ontspanning, zowel fysiek als mentaal.

UITEN IS GEZOND!

Huilen is een natuurlijke manier om teleurstelling of verlies te kunnen verwerken. Tranen bevatten gifstoffen. Wie zijn verdriet langdurig onderdrukt, raakt dus letterlijk en figuurlijk vergiftigd. Maar wat nog erger is: zo iemand gaat zich ongelukkig voelen:-(

OOK BOOSHEID IS OKAY!

Boosheid is een gezonde manier om ‘NEE’ te zeggen. Je bewaakt daarmee je eigen grenzen en zegt ‘nee’, als dat nodig is. Je ontwikkelt daarmee een gezond zelfvertrouwen en een gezonde assertiviteit. Het is alleen de kunst om je boosheid te uiten zonder je omgeving te benadelen!

Elke emotie die je vrijelijk uit geeft ruimte en rust.

Wil je je beter leren ontspannen of wil je meer weten over het oplossen van je depressiviteit? Bel dan met 0522-26 12 85 voor een intakesessie van een uur of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!

Reactie plaatsen