WANNEER WERKT ACCEPTATIE GENEZEND?
20 maart 2017 
in Blog

WANNEER WERKT ACCEPTATIE GENEZEND?

Als er iets ergs gebeurt, bijvoorbeeld een dodelijk ongeluk, roept dit bij 10 verschillende mensen 10 verschillende reacties op. Elk mens gaat anders om met het verwerken van een trauma, zoals het verlies van een geliefde of een terminale ziekte. Acceptatie is een natuurlijk onderdeel van ieder verwerkingsproces.

3 vormen van acceptatie

Aan de ene kant is het vechten tegen een probleem vermoeiend en op de lange termijn ziekmakend. Aan de andere kant is het omarmen of accepteren van een probleem juist helend of genezend. Er bestaan verschillende vormen van acceptatie. Ik noem er 3:

  1. Mentale acceptatie. Deze acceptatie is gebaseerd op inzicht en rationeel begrip.
  2. Emotionele acceptatie. Deze vorm van acceptatie kan emotioneel evenwicht en rust brengen.
  3. Totale acceptatie is aanvaarding met hart en ziel. Deze aanvaarding in liefde is de diepste vorm van acceptatie.

De grootste genezende kracht gaat uit van totale, onvoorwaardelijke acceptatie. Het goede nieuws is dat je dit bewust kunt oefenen! Je kunt jezelf trainen om élke nieuwe gebeurtenis te verwelkomen als een groeimogelijkheid, die je verder brengt.

Geef het gevecht tegen pijnlijke situaties en moeilijke gevoelens op. Het kost teveel energie en levert niks op. Geef je over aan het leven en leef!  Genezen = heel worden = helen = omarmen = accepteren met hart EN ziel 🙂 Dat vereist oefening en gaat stapje voor stapje. Net als een nieuwe taal. In dit geval de taal van het hart…

Want hierdoor zal je acceptatie zich verder verdiepen en komt er een steeds grotere geneeskracht vrij, waarmee je kunt genezen (=helen) wat verstoord is geraakt.

WIL JE BETER LEREN ACCEPTEREN OF WIL JE MEER WETEN? Maak dan gebruik van het GRATIS telefoongesprek van 20-30 minuten. Bel geheel vrijblijvend met 0522-261285 voor het maken van een afspraak.

Reactie plaatsen