SOMS IS BOOSHEID VERDRIET

Het verhaal van Rosa

“Om heel eerlijk te zijn, ben ik eigenlijk nog steeds woedend op mijn moeder!”, zei ze zacht toen ik haar vroeg waarvoor ze bij me kwam. Ze vertelde dat ze verschillende therapieën had gedaan, waaronder emotioneel lichaamswerk en een Helende Reis bij een collega van mij, waardoor ze al heel wat kwaadheid was kwijtgeraakt.

Zonder kwaadheid kun je meer vergeven

Maar ook na een drietal Helende Reizen bij mij, bleef ze met die boosheid zitten. De 4e Helende Reis zou anders lopen. Tijdens het zogeheten ‘kampvuurproces’ had ze al behoorlijk veel kwaadheid geuit. Ze was bijna een uur lang (!) bezig geweest om haar intense boosheid te uiten naar haar moeder. Daarom was ik verrast dat ze haar moeder nog steeds niet kon vergeven. Kennelijk zat haar begrip in de weg. Ik nodigde haar uit om het kampvuurproces nog een keer over te doen en dit keer letterlijk ALLES wat haar dwars zat eruit te gooien, zonder enige vorm van censuur.

Soms is boosheid verdriet

Wat er toen gebeurde zal ik nooit vergeten. Onder haar boosheid school een diep verdriet, omdat ze zich door moeder in de steek gelaten voelde. Haar persoonlijke behoeften werden als baby en als kind niet serieus genomen en al helemaal niet gezien door haar moeder. Eindelijk brak haar weerstand en na een zee van tranen kwam er weer rust in haar ogen. Dat was voor het eerst sinds ze zich kon herinneren, zei ze zelf.

Hierna ging de vergeving vanzelf. Ze was in staat om totale acceptatie en oprechte liefde te voelen en ging met een blij gevoel en een ‘big smile’ weer naar huis. Op naar blijvende vrijheid, dacht ik, toen ze wegfietste…

HEB JIJ OOK LAST VAN INGEHOUDEN BOOSHEID OF VASTZITTEND VERDRIET?

Bel dan NU met 0522-26 12 85, voor de GRATIS telefonische sessie van 30 minuten. Of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!   

Sylvia Klein
Door

Sylvia Klein

op 21 Mar 2017

Klopt, voor mij was het en is soms nog een muur voor mij, om niet telaten zien dat ik dan diep gekwets word, meestal lukt het mij om er positief mee om te gaan.

Roeland
Door

Roeland

op 21 Mar 2017

Het is inderdaad fijn om er positief (d.w.z. opbouwend) mee om te gaan :)

Reactie plaatsen