WAAR VIND IK INNERLIJKE RUST? [2]
22 maart 2017 
in Blog

WAAR VIND IK INNERLIJKE RUST? [2]

Negatieve Gedachten Remmen Het Creatieproces :-(

Wanneer je je identificeert met je hoofd (gedachten) of met je hart (gevoelens), kunnen er vanzelf ook negatieve gedachten en gevoelens in je opkomen, die het creatieproces behoorlijk blokkeren. Sterker nog: negatieve gedachten en gevoelens zullen bij iedereen vroeg of laat de revue passeren… Het is dus zeker niet slim om je met negatieve gedachten of gevoelens te identificeren. Want hierdoor raak je gefrustreerd en wordt je depressief!

Onderdruk Je Destructieve Emoties Niet!

Het is niet helend om te proberen een destructieve gedachte of een destructieve emotie krampachtig te onderdrukken. Hoe harder je dat namelijk probeert, hoe harder de betreffende gedachte of het betreffende gevoel met terugwerkende kracht weer opspeelt in je bewustzijn. Het is alsof je hardop tegen jezelf zegt: denk vooral NIET aan die paarse koe (want waar denk je dan aan?). Precies: aan een paarse koe.

OPENSTELLEN Is Het Hoogste :-) 

Het onderdrukken van negatieve gedachten en gevoelens werkt averechts, want juist hierdoor krijgen ze een destructieve lading. Daarom is het beter om je gedachten en gevoelens “gewoon”  toe te laten.

Maar het is nóg beter om je open te stellen voor de Bron die je Bent…  Ook al zijn er geen woorden om die Bron volledig te kunnen omschrijven. want je wéét niet precies wie je Bent.

Zolang je je identificeert met je gedachten of gevoelens, zelfs als ze positief zijn, kun je NIET totaal aanwezig zijn in het NU. Je gebruikt dan maar een fractie van je ultieme potentieel! Dat komt omdat je er dan min of meer vanuit gaat, dat je je denken of voelen bent.

In plaats van identificatie met een deel – of dat nu je lichaam, je gevoelens of je gedachten zijn – verdient overgave aan het grotere geheel de voorkeur. Dan gaat ver-een-zelving over in ver-ander-ing en kun je de beste versie van jezelf gaan neerzetten. Dan kun je creëren wat je wilt!

Wil je meer innerlijke rust vinden en je gevoel meer toelaten? Of wil je meer weten over je ware natuur? Bel dan met 0522-26 12 85 voor een intakesessie van een uur of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!   

Reactie plaatsen