NOOIT MEER HOOFDPIJN!

We hebben allemaal wel eens last van hoofdpijn. Hoofdpijn is in de meeste gevallen een gevolg van dehydratie. Dehydratie is een mooi woord voor uitdroging of te weinig vocht in je lijf.

Ik vergelijk dat meestal met een riool. Want wat gebeurt er wanneer een riool verstopt raakt met ingedikte urine en ontlasting? Juist ja, het gaat rotten en stinken.
Iets dergelijks gebeurt ook wanneer je lichaamscellen te weinig water krijgen om hun afvalstoffen weg te spoelen. Je raakt dan langzaam vergiftigd, omdat er in je bloed teveel gifstoffen terecht komen, die je bovendien onvoldoende kwijt raakt via urine, zweet en lymfe.

Hoeveel moet je drinken?

Het is voor iedereen belangrijk om voldoende water te drinken. En daarmee bedoel ik ook vruchtensap, bouillon, toetjes, saus of jus, et cetera. Hoofdpijn komt 9 van 10 keer door dehydratie.

Zelf drink ik de laatste jaren ook veel meer dan daarvoor. En sinds ik dat doe, heb ik vrijwel nooit meer hoofdpijn. Sterker nog: bij een lichte druk of pijn  in het hoofd ga ik acuut meer drinken, waarna de druk of pijn meestal binnen een half uur verdwijnt!

Soorten hoofdpijn

Zoals we in het vorige artikel konden lezen, is er een wezenlijk verschil tussen hoofdpijn en migraine. Eigenlijk is hoofdpijn, precies zoals de naam al aangeeft, ‘pijn in het hoofd’. We onderscheiden 4 soorten hoofdpijn:

  1. dehydratie-hoofdpijn Deze vorm komt verreweg het meeste voor en is eenvoudig op te lossen door meer te drinken.
  2. spanningshoofdpijn Zoals de naam al aangeeft, ontstaat deze uit innerlijke spanningen, meestal van emotionele oorsprong. Door het opruimen die spanningen zal de hoofdpijn verdwijnen.
  3. intoxicatie-hoofdpijn Deze vorm van hoofdpijn is het symptoom van een te hoge concentratie van gifstoffen in het bloed. Je mag het in deze zin een waarschuwingssignaal noemen!
  4. pathologische hoofdpijn Bij deze hoofdpijn zijn er medische oorzaken, zoals een tumor, hypertensie (hoge bloeddruk) of een aneurisma (bloedvatverwijding) in het hoofd.

Zoals we in het vorige artikel konden lezen, is er een wezenlijk verschil tussen hoofdpijn en migraine. Eigenlijk is hoofdpijn niets anders dan pijn in het hoofd.

Juiste aanpak Maar nu het goede nieuws! Met de juiste aanpak kan bijna elke hoofdpijn genezen. Ik geef je daarbij 4 tips:

  • Let op je voeding

Eten geeft altijd afvalstoffen. Maar veel voedingmiddelen vergiftigen het lichaam onnodig. Denk daarbij aan witte suiker, maar ook aan honing, witmeel of vlees. Zij verzuren de cellen en brengen onnodig veel gifstoffen in het lichaam. Ook koffie, alcohol of drugs kunnen dit negatieve effect teweegbrengen.

  • Leer ontspannen

Het is tegenwoordig niet mogelijk om zonder stress te leven. Daarvoor is onze tijd te jachtig en te gehaast. Daarom leer ik je in mijn praktijk eenvoudige technieken om je lichaam beter te gaan voelen en spanning waar mogelijk los te laten.

  • Ruim je emotionele blokkades op

Wanneer het je niet lukt om, met eenvoudige technieken, op een dieper niveau van je stress bevrijd te raken, wordt het hoog tijd voor ‘een grote schoonmaak’. Het is in mijn praktijk mogelijk om, in een relatief kort tijdsbestek, diepgaand en blijvend je blokkades op te ruimen.

  • Drink meer water!

Dit laatste advies is meteen het belangrijkste. We drinken namelijk allemaal veel te weinig water. Een goede vuistregel is net zoveel drinken tot je urine kleurloos is.

Heb je behalve van hoofdpijn ook last van podiumvrees? Toon hier dan je belangstelling voor een Driedaagse Training OVERWIN JE FAALANGST/PODIUMVREES!

Reactie plaatsen