ANGST - VERHALEN UIT DE PRAKTIJK
22 maart 2017 
in Blog

ANGST - VERHALEN UIT DE PRAKTIJK

“Help me alsjeblieft, want ik kom zo niet verder. Ik ben al jaren keihard bezig om mijn dromen waar te maken, maar het lukt me niet. Daar baal ik ontzettend van!” zei ze met een diepe zucht. De wanhoop was duidelijk hoorbaar in haar stem.

Het was haar droom om ooit iets groots te doen, zoals het winnen van een nationale talentenjacht of meedoen met het songfestival. Anna was een professionele zangeres met een prachtige stem. Maar behalve het winnen van een regionale zangwedstrijd bleven de beloningen uit….

Ze had enorm veel last van plankenkoorts. Hierdoor klonk ze geregeld hees tijdens een cruciaal optreden en had ze soms zelfs last van stemverlies. Het deed me pijn om haar zo te zien vechten met zichzelf.

“Ben je hiervoor al in therapie gegaan?”, vroeg ik voorzichtig, omdat ik wist dat ze op het zangconservatorium technieken had geleerd om beter te leren ontspannen. “Jazeker, RET (Rationeel Emotieve Therapie) en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), maar het hielp alleen tijdelijk want ik bleef bang. En mijn stemproblemen bleven bestaan. Het werd een lange lijdensweg. Ik voelde mij machteloos en verloor al mijn levensvreugde.

In 2008 werden er zelfs poliepen op mijn stembanden geconstateerd. Ook na de daaropvolgende operatie werden mijn stemproblemen helaas niet opgelost. Sinds die tijd ben ik voortdurend bang!”

Ik stelde haar voor om een jaartraject bij me te gaan doen, waarmee ze instemde. Een jaar later waren bijna alle problemen opgelost. Ze zat weer lekker in haar vel, was zelfbewust en haar stem klonk beter. Ze bleef alleen nog wat gevoelig voor heesheid door kou en vocht…

Wil je van je angsten af? Geef je dan NU op voor het GRATIS telefoongesprek van 20-30 minuten. Bel hiervoor met 0522-26 12 85 of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!   

Reactie plaatsen