WAAR VIND IK INNERLIJKE RUST? [3]
20 maart 2017 
in Blog

WAAR VIND IK INNERLIJKE RUST? [3]

RUST: WAT IS HET NIET?

Uit de vorige artikelen werd duidelijk, dat je NIET je gedachten, gevoelens of gedragingen bent. Zolang je je nog blijft identificeren (=vereenzelvigen) met je lichaam, je gedachten en gevoelens, ben je slechts een schaduw van wie je eigenlijk bent. Je blijft daardoor hangen in beperkende, tijdgebonden projecties. Je romantiseert of verwerpt je verleden en idealiseert of verafschuwt je mogelijke toekomst. Je leeft dan niet meer in het NU. Daarom is creëren vanuit vereenzelviging ontoereikend en inefficiënt.

WAT IS HET WEL?

Om je leven te kunnen vormgeven op de wijze zoals jij dat werkelijk wenst, is het nodig om tijdloos te leven in het NU, zonder dualiteit. Dat betekent creëren vanuit innerlijke rust. En je kunt pas creëren vanuit innerlijke rust, wanneer die rust er ook werkelijk IS:-)

Er zijn drie dimensies van rust, te weten: rust in het hoofd (je kunt dat bijvoorbeeld bereiken met mindfulness of meditatie) rust in het hart (bijvoorbeeld door voldoende helende reizen te doen:)) rust in het lichaam (bijvoorbeeld door yoga of cardiofitmess)

En hoe groter je innerlijke rust, hoe groter ook je aantrekkingskracht op de doelen die je wilt vormgeven.

DE WET VAN DE AANTREKKINGSKRACHT

We kennen allemaal de wet van de zwaartekracht. Deze komt er in simpele woorden op neer, dat een voorwerp op aarde omlaag valt.

De wet van de aantrekkingskracht is in zekere zin vergelijkbaar met de wet van de zwaartekracht. Hij is in wezen net zo betrouwbaar, want negatieve gedachten en negatieve gevoelens geven altijd negatieve resultaten.

Maar gelukkig werkt de wet van de aantrekkingskracht ook andersom: voor wie hem op de juiste manier toepast, zullen positieve gedachten en gevoelens ook de gewenste uitkomsten geven .

CREËREN DOE JE ZO => AANWEZIG ZIJN

Om de wet van de aantrekkingskracht optimaal te kunnen benutten, is het nodig om volledig in het nu te leven. Want het Nu is de enige plek waar je werkelijke rust kunt vinden!

Dat kan alleen wanneer je je totaal open stelt voor de Essentie die je Bent. Je mag dat zien als de Bron van waaruit je bent ontstaan (geboorte) en waarnaar je vroeg of laat weer zult terugkeren (dood).

Onze Essentie is het onbenoembare DAT, wat altijd was, is en zal zijn. Wat dat precies is, kunnen wij mensen niet rationeel bevatten. Het is hier nu ZIJN zonder meer, in volledige openheid en alertheid, maar zonder te projecteren vanuit een onvrij verleden naar een onhaalbare toekomst.

CREËER VANUIT INNERLIJKE RUST….

Creëren vanuit rust en stilte betekent creëren vanuit de Bron die je altijd Was, Bent en zult Zijn.  En dat begint met lichamelijke en geestelijke ontspanning. Daarom is creëren vanuit de Bron die je Bent creëren voor gevorderden!

Wil je je beter leren ontspannen? Of wil je meer innerlijke rust vinden? Bel dan gerust met 0522-26 12 85 voor een intakesessie van een uur of mail naar info@ontdekjekracht.nl met je adresgegevens en vermeld daarbij in elk geval je telefoonnummer. Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk. Tot gauw!   

 

 

Patrick Roelofs
Door

Patrick Roelofs

op 21 Mar 2017

Wat een geweldig artikel. Het combineert een aantal krachtige principes. En verklaart en passant een essentieel onderdeel van 'de secret', dat vanuit de secret zelf niet eens wordt uitgelegd. Ik kan dit alles vanuit mijn rol als yogadocent alleen maar onderschrijven

Roeland
Door

Roeland

op 21 Mar 2017

Dankjewel Patrick voor je mooie feedback. Inderdaad is de Wet van de Aantrekkingskracht gebaseerd op universele principes die ook centraal staan in de yoga, namelijk: ontspanning en innerlijke rust, in combinatie met het op de juiste wijze richten van de aandacht op een extern doel, dat harmonisch resoneert met een intern doel (=> focus vanuit wijsheid en liefde). Het op een dieper niveau begrijpen en implementeren van deze principes maakt de Wet van de Aantrekkingskracht tot de essentie van het Leven zelf.

Reactie plaatsen